Fertilitetsbehandling blir förmån för Postens anställda

lördag 11 december 2010 14:11 Upplagd av Flugans mamu
Fick ett mail från chefen igår som gjorde mig glad. Hoppas detta leder till många framtida brevbärare :-)

"Posten inför nu behandlingar mot ofrivillig barnlöshet som förmån med bruttolöneavdrag. Det innebär att Postens anställda får tillgång till bland annat IVF-behandlingar från privata vårdgivare till ett reducerat pris.

MELLAN 10-15 procent av Sveriges befolkning är idag drabbade av ofrivillig barnlöshet. Dagens skattelagstiftning gör det möjligt för företag att mot löneavdrag erbjuda behandlingar mot ofrivillig barnlöshet.

POSTEN erbjuder nu anställda i Sverige denna möjlighet till fertilitetsbehandling via Förmånspaketet. Medarbetaren får då behandlingen till ett 30-55 procent lägre pris, beroende på medarbetarens inkomstskattenivå.

- Detta är en väl genomtänkt förmån i linje med Postens övriga förmåner. Vi anser att det är viktigt att hela tiden utveckla och bredda våra förmåner inom företaget, säger Mattias Holmberg, chef Lön och Förmåner på Posten Norden.

DET FINNS flera anledningar till att Posten har valt fertilitetsbehandling som förmån. Först och främst handlar det om att minska kostnaderna för de som önskar IVF-behandling. Detta upplägg blir därför en hjälp för medarbetare som inte omfattas av landstingets regler att få snabbare och flera IVF-behandlingar.

BIDRAGET gäller även andra åtgärder mot ofrivillig barnlöshet som privat sjukvård, till exempel insemination, ägglossningsstimulering, ägg- och spermiedonation.

- Vi har genom Förmånspaketet ett avtal med IVF-kliniken och Fertilitetscentrum som finns i Stockholm, Malmö, Umeå och Falun. Det är den största leverantören inom området och för oss är det viktigt eftersom våra medarbetare finns i hela landet, säger Mattias Holmberg.

MEDARBETAREN kan göra sin beställning i Förmånspaketet och löneavdraget görs på nästkommande lön eller så delas avdraget upp på tre månader."




0 Response to "Fertilitetsbehandling blir förmån för Postens anställda"

Skicka en kommentar