Furuviksparken

torsdag 19 juli 2012 13:36 Upplagd av Flugans mamu
I går packade vi in hela familjen i bilen och åkte till Furuviks djurpark. Vi hade tänkt åka dit någon gång under sommaren, men eftersom vädret har varit så ostadigt hade vi inte bestämt vilken dag. När vi kollade väderprognosen på onsdagsmorgonen så såg det äntligen ut att bli hyfsat väder. Snabbt fick vi fixa matsäck och packa väskor och som vanligt såg det ut som vi skulle vara borta en vecka och inte bara över dagen när vi var färdigpackade :-) Men vi kom i väg i god tid för en gångs skull iaf! Resan dit tar ca 2 timmar och den gick riktigt bra tack vare dvd-spelaren i baksätet. Den har verkligen varit toppen under de långresorna vi gjort. Barnen kan kolla på film i bak och mamma och pappa kan lyssna på ljudbok i fram.

Väl framme vid djurparken började vi med picknick. Det visade sig att även aporna åt vid samma tid så när vi var färdigätna och skulle titta på djuren så var aporna mätta och låg och jäste nånstans. Vi såg inte mycket mer än några schimpanser och bongårdsdjuren under första varvet. Värdelöst tyckte jag och mannen och konstaterade att vi nog skippar djurparker nästa sommar. Så vi drog vidare till tivolit. Flugan var som i sjunde himlen där och ville åka allt. Till och med spöktåget vågade hon sig på, men det var en väldigt blek Fluga som kom ut ut spökborgen efteråt...

Lillebror fick göra karusellpremiär men eftersom han började bli trött men inte kom till ro inne på tivolit så tog vi en till runda i djurparken. Det var tur, för den här gången hade djuren piggnat till och var ute. Dessutom hade folkmängden minskat så det var betydligt lättare att ta sig fram. Toppen tyckte jag och mannen och konstaterade att det nog blir djurpark även nästa år ;-)

Måste säga att jag är väldigt positivt överraskad av Furuvik, trots att vi fick en lite dålig start. Det var väldigt fint, lagom mycket djur när man som vi har små barn, och att det finns både tivoli och äventyrsbad. Badet hann vi tyvärr inte med, och jag tror att om vi åker till Furuvik fler gånger, och det hoppas jag att vi gör, så stannar vi nog en natt så vi hinner med allt.




Lemurerna var väldigt nyfikna på vad vi hade i matsäcken :-)

0 Response to "Furuviksparken"

Skicka en kommentar